Aivar писал(а):
Ganz Puljimjochik писал(а):
Ar kaadiem verkjiem tad Aivar robezsargi gribeeja sacensties ar juuras spekiem?
ar mazajiem RK kuteriem, vai arii ar Valpasu - peldosho izklaides kugji, kursh nevienu normaalu zvejas kugji nevareeja panakt... kjeera mazaas lapshastes un piekrastes zvejniekus
un cik tad robinjos bija juurnieku ar diplomiem? cik zinu paaris virsnieku, kuri no juuras speekiem aizgaaju un Zemnieks, kursh uz visiem komandeeja, kad bija juuraa jaaiet
bez obidas tikai .... vairaak pompozes, bet jeegas nekaadas, lieka naudas skjeerdeehana...
Kugis Tiira, Kapteinis A.Volkovs. Tu raksti par drusku velakiem laikim. Uz sha kugja somiem staveja prieksha NSV-12,7 mm ,aizmugure ZU-23-24 mm ,4 bumbas prieksh zemudenem un kolosals sonars meklet zemudienes. atrums vinjam bija pari 30 judzem,uz to laiku kara flote bija vecas zviedru bundzhas! Un Zemnieks atnaca velak no kara flotes.Un kuteri bija 2.gab. udens metei ,a viens RK-01 ar divam dzenskruvem-(uz to bridi vizatrakais Latvija) Nekada jau kara tur nebija,bet smagi gaja apstiprinat karogu,formas,izveidot registru un t.t(bet somi palidzija stipri,tapec ni kadas lieka naudas skjeerdeehana nebija! pat degvielu nemam ne no budzheta lidzekljim) Tas bija vasara 1997g Nezini tu daudzas lietas a raksti visadus sudus!
Aivar
Izsleedz abiznjiku un parunaa adekvaati. Es saprotu, ka riivee kanti taadas lietas, ka nebija jums sagatavotu juuras virsnieku un liela sajega par juuras lietaam nebija. Zemnieks cik man zinaams, ne dienu nav dieneejis NBS Juuras speekos. Ja runaa par Volkovu, tad kaads kugja kapteenis var buut politruks, kursh nebija vajadziigs Juuras spekiem un ar lielu pompozumu aizgaaja no tiem. Jaa varbuut RK-01 vareeja saniegt taadu aatrmu, bet tad vai nu pa upi, vai arii juura vajadzeeja buut liidzenai kaa galdam. Es ar vinjiem kopaa paaris reizes esmu bijis juuraa.... liidzko vilnis lielaaks par 1 metru, taa laivai( jo par kugji vinju nevareeja saukt) pie lielaaka aatruma vilnis naaca paari rubkai un lokators neredzeeja taalaak pa 3 juudzeem, ja veeleejies ko saskatiit, tad vai lien uz anteenu masta un skaties pats
Nevaj jau stastiit, ka starp Chernova un Daabolinja nebija kashkjis... kad juuraa vajadzeeja kaadu glaabt vai sniegt paliidziibu, tad, lai pazinjotu tuvaakajam krasta apsardzes vai robiju kugjim, lai shis aatraak aizskrien un izdara darbu, vai nu no vienas puses, vai otras dzina kugji laukaa, un kad bija jau pienaakushi glaabshanas rajonaa- tad taa starp citu pazinjoja konkurentiem, ka ir glaabshanas lieta. Iipashi tas bija izteikti Riiga aun Rojaa baazeetajiem kugjiem. Paprasi kaadi speci ir robinjos sadarbiibaa juuraa ar Gaisa speekiem... veel tagad helikoptera piloti lamaa robinju laivu vadonjus, ka nekaa nejeedz juuraa... nevajag jau lekt aukstaak pa dibenu... taa pat ir ar gaisa speekiem robinjos... pie cik tad veeja stipruma robinju vertaljoti vairs nevareeja pacelties
Viss jau ir skaisti, bet... es uzkatu, ka iistenie robezsargi bija tie, kuri dieneeja uz zaljaas robezas... paareejie tikai naudas bezjeedziigi teereetaaji...