ANTIK-WAR.LV

Latvijas kolekcionāru tīkls
Текущее время: 15 дек 2024, 22:25

Отключить рекламу

Часовой пояс: UTC + 2 часа

Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  Поднять тему Выделить тему  [ Сообщений: 5 ] 
Автор Сообщение  
 Заголовок сообщения: Gribētos dzirdēt spečuku viedoklī kā man rīkoties
СообщениеДобавлено: 15 авг 2012, 07:41 

Металлодетектор: x-terra 705
Пункты репутации: 6
ПользовательПользовательПользователь
Ir perspektīva vieta,,ir jau daudz kas atrasts,sudrabs,rotas lietas,,,bet ir problēma ļoti daudz lieko lūžņu,kas sit cauri signālu,,kādreiz tur bija veca māja,kolhoza laikos nolīdzināta,,bet ir doma ka tur vēl ir,,jo vairākas reizes aizdomīgu signālu uzrakām un izrādījas pieclatnieki krita ārā,,,sakiet vai man viss lauks būs jāuzrok pie katra aizdomīgā signāla jo musera tur ļoti daudz,,vai ir kāda izeja?????lietoju x-terra 705 ar oriģinālo DD spoli.

Отключить рекламу
 Заголовок сообщения: Re: Gribētos dzirdēt spečuku viedoklī kā man rīkoties
СообщениеДобавлено: 15 авг 2012, 07:48 

Металлодетектор: XP
Пункты репутации: 40
СпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалист
Cik es esmu dzirdējis, tad pie tādām un līdzvērtīgām vietām, čaļi izrok pilnīgi visu melno un nevajadzīgo krāsaino. Un pēc tam pa vairākām reizēm iet pāri pārbaudot katru signālu. Tā var arī gadu pavadīt šajā vietā un nekur citur nebraukt. Darbs ir baigs, bet gan jau atmaksāsies, spriežot pēc Taviem atradumiem :flowers:

ru
Отключить рекламу
СообщениеДобавлено: 15 авг 2012, 07:55 

Металлодетектор: x-terra 705
Пункты репутации: 6
ПользовательПользовательПользователь
Meiģinājām izrakt,bļin no mrtra dziļuma dzelžus rakām ārā un arkla sastāvdaļas,,nu jā šance baigā.

ru
Отключить рекламу
СообщениеДобавлено: 16 авг 2012, 01:00 

Металлодетектор: T-70 + Garrett ProPointer
Пункты репутации: 4
ПользовательПользователь
Hm, esmu redzējis bijušo viensētu pagalmus Tukuma rajonā, kur acīmredzot, kārtīgu profu brigāde gājusi pāri, un slinkums tur toč nebija lāpīts - tieši tā kā tu saki - arklu lemeši, ratu tapas, skavas, riteņu rumbas - tā ap 200 kg metāla... kārtīgi izrakti un sakrāmēti kaudzītēs... Droši vien, ja nebūtu tuvakais ceļš ~1,5km, arī to būtu aiznesuši - dzīva nauda:)

Bet pašam šovasar rokot ar x-terru samērā tīrā, nepiedrazotā pļavā, esmu mēģinājis iztīrīt laukumu, teiksim 3*3 metri no absolūti visa. Jāsaka, ka neko vairāk, kā nolasīju starp melnajiem signāliem, neatradu. Līdzīgu eskperimentu veicu arī iepriekšējo gadu, citā savā relatīvi labajā vietā - tieši tas pats.

Attīrīt mājvietu, kas bijusi apdzīvota pēc 1940 - manuprāt, murgs. Uz kvadrātmetru būs desmitiem, varbūt pat simtiem signālu (ja mājai bijis skārda jumts vai apmetuma līstītes sistas ar mazām nagliņām pie mājas karkasa). Varbūt palīdzētu paliels magnēts, uz visas platības uzrakšana 1 lāpstas dziļumā, mēģinot dzelzi "atfiltrēt" laižot "caur" magnētu. Šito tehnoloģiju pašam nagi niez izmēģināt.

ru
Отключить рекламу
СообщениеДобавлено: 17 авг 2012, 14:25 

Металлодетектор: Explorer SE / Terra 705 / E-Trac
Пункты репутации: 13
СпециалистСпециалистСпециалистСпециалистСпециалист
Цитата:
Varbūt palīdzētu paliels magnēts, uz visas platības uzrakšana 1 lāpstas dziļumā, mēģinot dzelzi "atfiltrēt" laižot "caur" magnētu. Šito tehnoloģiju pašam nagi niez izmēģināt.

Raicha, man žēl Tevi apbēdināt, bet man liekas, ka pat ar jaudīgu magnētu nekas īpašs nesanāks. Tikko starp magnētu un pamatu ir vairāk par 5-8 mm, tā pat sīkās nagliņas netiek izrautas no pamatnes.
Tālāk no paša pieredzes: Rokot blindāžas Liepājas rajonā mani tracināja sīki „melnie” signāli, kas biezā kārtā klāja „grīdu” un maisīja atšķirt nelielus krāsainos. Radās ideja, ka varētu izlasīt sīkos dzelzs signālus ar magnēta palīdzību, un kad piecus gadus atpakaļ man rokās nonāca F-600 (teorētiski spēj noturēt 600 kg, pārbaudīju pie garāžas vārtiem – atraut nevar pat ar lauzni, dabūju nost velkot paralēli plaknei līdz malai). Ar jaudu viss labi. Bet izmēģinot blindāžā, viņš pievilka tikai sīkas dzelzs skaidas, rūsas putekļus, un citus „melnos signālus” tikai tad, ja pieskārās tiem ar virsmu. Pie tam daudz mocījos, lai katreiz dabūtu pielipušo kārtu nost. Un kur nu vēl neērtības, lai turētu magnētu tālāk no detektora (viegli sabojāt vadības bloku) un lāpstas. Pāris reizes pamocījies, nospļāvos un turpināju magnētu izmantot tikai, lai noskaidrotu vai nav lielāku dzelžu ūdenstilpnēs un meža akās. Tā jau bija pavisam cita lieta.
Tāpat magnēts lieti noderēja, kad attīrīju piebraucamo ceļu pie mājas (pēc tam, kad biju reizīti ierāvis naglu paša pagalmā). No ceļa virsmas salasīju gandrīz veselu spaini lielāku un mazāku nagliņu, skrūvju un rezerves daļu. Bet problēmas ar blindāžām atrisināju nopērkot pinpointeru Garret Pro. :flowers:

Профиль Отправить email  

ru
Отключить рекламу
Форум закрыт Эта тема закрыта, вы не можете редактировать и оставлять сообщения в ней.  Поднять тему  Выделить тему   [ Сообщений: 5 ] 

Часовой пояс: UTC + 2 часа