Man bija tikai divas darīšanas ar Jelgavas m8zeju un abas beidzās ar debilu balaganu no viņu puses. Starp citu, šādi, pēc ma a vērojama 40 gadu garumā, ir ar gandrīz visiem Latvijas muzeju darbiniekiem. No vinu puses, ma nuprat, komunikācijas problēma, dīvainas jautājuma nostādnes. Visu llaiku pretīgs presings, it kā es esmu vainīgs viņu priekšā, it kā es esmu viņiem parādā. 2004.g. es vēl nebiju uzpratis, kas ir muzejnieki un biju aizbraucis iepazīties ar Jelgavas muzeju. Direktore G. Grase bija ārkārtīgi zolida, es nejūti nekādu slikti attieksmi pret sevi , ka kolekcionāru. Viņa mani nozīmēja pie darbinieka Dābola. Diemžēl mums neizveidojās sadarbība. Varēja redzēt, ka Dābola kungam nav intereses un viņš ar mani noņemas tikai tāpēc, ka priekšniece lika. Tas bija izteikti redzams, ka es tērēju viņa laiku. Ļoti nepatīkama situācija. Es Dābolam parādīju Tallinas muzeju uzdotos zinātniskos pētījumus, grāmatas. Tas viņu ļoti ieinteresēja. Čupa, vairakas grāmatas, par 8 eiro. Tas ir bez mana uzcenojuma, es šādi propagandēju Baltijas vēsturi. Dābols solīja rudenī samaksāt sor te sūdainos astoņus latus, bet pazuda ar galiem. Es biju nepatika.i pārsteigts, bet nolēmu pašam vairāk neinteresēties. Lai aizrijas ar tiem 8 latiem. Pēc daudziem gadiem, kādā foruma diskusijā, es sastapis ar GGrasi, Jelgavas muzeja direktori. Es viņai agresīvi, samērā asi uzknābu. Viņa man momentā samaksāja tos 8 latus uz kontu. Tas bija kādus 5 gadus pēc tā brīža, kad es Dābolam biju atstajus to kaudzi ar Igaunijas muzeju grāmatām. Toreiz cenas bija smieklīgas, 1 vai 2 lati par zinātnisku brošūru Tagad ir 10 un vairāk, mati ceļas stāvus. Tad nākošais fokus: Haljaks izdeva divu sējumu Livonijas monētu katalogu. Viņš teica, kā dāvanu, kam vajag. Es, aiz glupības, teicu un paņēmu priekš dažiem Latvijas muzejiem un nogadaju viņiem. Arī Vijupam uz Ventspili. LMVM, Rīgas pilī un RVKM nogādāju, arī, bet viņiem pienācās pēc līguma, jo viņi bija devuši informāciju sastādot katalogus. Latvijai regulārā pasta satiksme jau no Gustava II Ādolfa laikiem, man bit par bezmaksas pastnieku, laikam, ir liels pagodinājums. Jelgavas muzejam darinātais katalogs tika atstāts Rīgas VKM, tur to saņēma G. Grase. Viss tika saskaņots ar Grasi, bet diemžēl, viņa katalogu saņēma un pazuda. Vairs nebija komunikācijas, pat paldies nepateica. Man nav pienākums kādam Latvijas muzejam gādāt un piegādāt dāvanas, sevišķi, ja ir šāda, manuprāt, debila attieksme. Vēl ir ar muzejiem tāda lieta, viņi ļoti grib lai viņiem atstāj priekšmetus Uz pārskatīšanas, uz padomāšu. Dod mājienu, ka ir lieli un labi pircēji. Pēcāk sāk neatbildēt, nekomentē, vai atrunājas, ka nav laika, izmaiņas attieksme. Tas attiecas gandrīz uz visiem muzejiem. Dābols varētu būt jau miris, jau tolaik vija gados. Starp citu , muzejnieku jaunā paaudze arī uzvedas līdzīgi. Tas padomju mantojums ir gadsimta lāsts. Vēl ir tāda lieta, ka muzeji var samaksāt tikai uz kontu. Muzejā grāmatvedis ziņo VID par visiem šādiem darījumiem. Ir jāvazājas pa VID un ir jādeklarē, citādi būs mēsli.
|